Cilt Gözenekleri ve Tedavisi

427

Gözeneklerin tedavisinde, bazı ilaçlar ve kozmetik cerrahi olmayan bazı işlemlerden faydalanılabilir. Gözenekler, yağlı cilt yapısına bağlı olabilir ve yaşınız ilerledikçe de genişlemeye devam edebilirler. Bu gözenekler özellikle yüz bölgesinde dikkat çeker ve yağ üreten salgı bezlerinin dışarıya atım yoludur. Bazen östrojen ve doğum kontrol hapı kullanımına bağlı da oluşabilirler. Gözenekler tıkandığı zaman siyah nokta yapabilir.

Gözeneklerde de aşırı yağ bulunması nedeniyle ölü hücreleri de biriktirerek iyice açılırlar. Yağ bezinin büyüklüğü artar ve bu da daha yüksek yağ oranına yol açar. Yağ miktarının normal miktarı aşarak genişlemiş gözenek oluşturmasıyla başlar. Bu nedenle cildiniz parlak ve yağlı görünür. Yağlı ciltte akneye yatkınlık oluşur. Cilt gözenekleri, çoğu kişide burun üzerinde ve yüz orta bölümünde bulunma eğilimindedir.

Tedavide; alfa hidroksi asit, malik asit, salisilik asit (meyva asidi içerikli), retinoik asit (vitamin A derivesi) içerikli kremler, iğneli radyofrekans, dermoroller ve kimyasal peeling gibi tedavi işlemleri kullanılabilir.

Whatsapp
Telefon